Word Lid

Sport Internationaal

WTCR Slovakia Ring: Eerste zege dit seizoen voor Vervisch

13 mei 2019

Na de straten van Marrakech en de Hungaroring trok het FIA WTCR afgelopen weekend naar de Slovakia Ring. De vier Audi-rijders zetten de collectief sterkste prestatie neer sinds de start van het seizoen, met daarbij ook een zege in Race 1 voor Frédéric Vervisch!

De Belg liet zich niet van de wijs brengen door enkele druppels regen die de eerste race kleurden en reed op schitterende wijze naar de zege. De Comtoyou Audi Sport Team-rijder vertrok vanaf een negende plaats op de startgrid en sloot af met een drietal seconden voorsprong op zijn naaste achtervolgers. Daarmee mocht hij zijn eerste succes vieren dit jaar, het tweede uit zijn WTCR-carrière. De Kortrijkzaan was evenwel niet de enige die zich liet opmerken bij deze eerste confrontatie aangezien alle rijders van het merk met de vier ringen in de punten eindigden, met Jean-Karl Vernay 4e, Gordon Shedden 12e en Niels Langeveld 16e.

Niels Langeveld blijft progressie maken en ontpopte zich tot beste Audi-rijder in Race 2 en 3. Nadat de Nederlander eerst als achtste eindigde, deed hij in de laatste manche een uitstekende zaak door van de 7e naar de 4e plaats in de rangschikking op te klimmen. Daardoor pakte hij in elke wedstrijd enkele waardevolle punten, net als de Schot Shedden, die als 13e en 15e afsloot.

In de rangschikking bij de rijders blijft Jean-Karl Verney de best geplaatste Audi-rijder met zijn 6e positie, op 40 punten van leider Nestor Girolami. Fred Vervisch is van zijn kant opgerukt naar de 8e plaats, terwijl Niels Langeveld en Gordon Shedden momenteel respectievelijk de 19e en 21e plaats bekleden.

Na de bemoedigende prestaties voor de constructeur uit Ingolstadt bij deze Slovaakse afspraak hebben de teams maar zeer weinig respijt alvorens de volgende meeting aan te snijden in deze wereldbeker voor toerismewagens, voorzien van 17 tot 19 mei op het circuit van Zandvoort.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer