Word Lid

Sport Internationaal

WRX: Ekström en Audi opnieuw vice-kampioen !

27 november 2018

Mattias Ekström heeft dit weekend in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad, bij de laatste officiële race van Audi Sport in het WRX, het wereldkampioenschap in schoonheid afgesloten. De Zweed, die de finale vanaf een vijfde plaats op de startgrid aansneed, kende een kanonstart en nam autoritair de 3e plaats in handen. Hij profiteerde vervolgens optimaal van een incident dat tot de opgave van Petter Solberg leidde, waarbij hij met succes Sébastien Loeb afhield om zich zo te verzekeren van de tweede plaats.

Mattias, wereldkampioen in 2016 en vice-kampioen in 2017, pakt zo opnieuw de zilveren medaille na een weekend dat bol stond van de emotie. “Dit was waarschijnlijk de laatste wedstrijd met fabrieksondersteuning voor mijn team EKS Audi Sport”, bekent de voormalige DTM-kampioen. “Na vijf fantastische jaren is dat zeer emotioneel. Maar we hebben dit weekend het hoofdstuk zonder twijfel in schoonheid afgesloten.”

Andreas Bakkerud, eveneens in de running voor de titel van vice-kampioen bij aankomst in Zuid-Afrika, hield bij de kwalificatiemanches zijn teamgenoot af, waardoor hij zijn kansen gaaf hield. Een contact in de halve finale beschadigde echter de stuurinrichting van zijn Audi S1 EKS RX quattro, wat vervolgens tot de opgave leidde… De Noor zou derde eindigen in de eindstand. Niettemin, met twee rijders op het podium aan het einde van het seizoen en de tweede plaats in het klassement bij de teams, heeft EKS Audi Sport dit jaar opnieuw een hoofdrol gespeeld in het WRX !

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer