Word Lid

Sport Internationaal

Schitterend podium voor de AC Motorsport Audi bij de 24H van Portimão

9 juli 2019

Het AC Motorsport team blijft gestaag progressie maken in de 24H Series. De Audi RS 3 LMS van de Belgische formatie nam afgelopen weekend deel aan de 24 Uren van Portimão, de vijfde meeting van het kampioenschap. De Fransman Stéphane Perrin kreeg in de Algarve de versterking van zijn vaste teamgenoot, de Brit James Kaye, maar ook van de Belgen Mathieu Detry en Sam Dejonghe.

Nadat de “Belgische” Audi RS 3 LMS TCR – met dank aan Sam Dejonghe - de pole positie veroverde in de TCE-klasse (die de toerismewagens en de GT4’s groepeert), kende de wagen allerminst een eenvoudige dubbele race-rond-de-klok.

Van bij de vrije trainingen werd het team geplaagd door bizarre motorproblemen waarbij de krachtbron plots uitviel. Sam werd in de aanvangsfase van de race, nadat hij vanaf de pole de leiding in de TCR-klasse behield, aangereden door een Porsche waarbij zijn bolide heel wat schade opliep. Niet alleen verloor het team twee ronden, ook moesten ze vrede nemen met een Audi RS 3 LMS waarvan het weggedrag gevoelig anders was. Zonder natuurlijk de nog steeds onverklaarbare motorpannes te vergeten…

Ondanks alles, bleek het viertal zich constant te kunnen meten met de snelste deelnemers. Ze doken als vijfde de nacht in en konden vervolgens oprukken tot de 2e plaats… om vervolgens een wiel te verliezen door een kapotte wielbout. Na een knappe interventie van de mekaniekers verscheen de mooie - doch gehavende - bolide met de vier ringen opnieuw op de piste op de derde plaats, alvorens na een sterk wedstrijdeinde op een magnifieke tweede plaats te eindigen.

Door deze prestatie nemen Stéphane Perrin en James Kaye, die bij elke race reeds deel uitmaakten van het team, de leiding in de TCE-klasse van het 24H Series European Championship over. Dat is alvast veelbelovend voor de slotmanche van het kampioenschap, die voorzien is bij de 24 Uren van Barcelona op 31 en 1 september!

 

Foto: 24H Series

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer