Sluit aan bij de Club

Sport Internationaal

Intercontinental GT Challenge: Vervisch en Vanthoor naar de 12 Uur van Bathurst

14 januari 2020

De Intercontinental GT Challenge blijft jaar na jaar groeien. Het door SRO Motorsports Group georganiseerde kampioenschap is het enige ter wereld dat uitsluitend openstaat voor GT3-bolides en kan bovendien bogen op een schitterende kalender met vijf prestigieuze afspraken. Naast de TOTAL 24 Hours of Spa (23-26 juli), de 10 Uur van Suzuka (21-23 augustus), de 8 Uur van Indianapolis (1-4 oktober) en de 9 Uur van Kyalami (19-21 november) als finale, wordt het seizoen traditioneel op gang geschoten in Australië bij de 12 Uur van Bathurst, die dit jaar geprogrammeerd staat van 31 januari tot 2 februari.

Audi Sport is vastberaden om op het mythische tracé rond Mount Panorama de Intercontinental GT Challenge goed aan te vatten en daarvoor schuift het niet minder dan drie R8 LMS GT3 naar voor. Aan het stuur van de bolides van het merk met de vier ringen, treffen we de Australische ster Garth Tander aan, alsook acht officiële rijders van het merk… waaronder Frédéric Vervisch en Dries Vanthoor!

De twee Belgen, die vorig jaar de 24 Uur van de Nürburgring en de 10 Uur van Suzuka wonnen, vormen team met de Duitser Christopher Haase op een van de drie bolides van het Audi Sport Team Valvoline. Waar Dries reeds van de zege mocht proeven in Australië (in 2018 met Team WRT), is dat niet het geval voor zijn twee teamgenoten. Onnodig te zeggen dat ook zij dromen om deze prestigieuze race bij op hun palmares te mogen schrijven… 

Datzelfde kan gezegd worden over Mirko Bortolotti, de nieuwste rekruut van Audi Sport. De Italiaan stond tot dusver zelfs nog niet aan de start in Bathurst. Hij zal een team vormen met de tweevoudig winnaar Christopher Mies (laureaat in 2011 en 2012) en de lokale held Garth Tander, drievoudig winnaar van de Bathurst 1000, de belangrijkste afspraak van de Supercars.

De derde Audi R8 LMS zal worden toevertrouwd aan de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Line, de Duitser Markus Winkelhock en de jonge 21-jarige Italiaan Mattia Drudi, opnieuw een zeer solide bezetting dus.

Maar de concurrentie is sterker dan ooit tevoren en Audi Sport weet dat de opdracht verre van eenvoudig zal zijn. Nadat men de titel bij de constructeurs veroverde in 2016, 2017 en 2018 (en bovendien deze bij de piloten in 2016 en 2017), weet het merk uit Ingolstadt dat een vierde zege in Bathurst de beste manier is om deze nieuwe jaargang van de Intercontinental GT Challenge aan te snijden.

We herinneren u er graag aan dat u deze wedstrijd live kan volgen via https://www.intercontinentalgtchallenge.com/live

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer