Word Lid

Sport Internationaal

Intercontinental GT Challenge: Audi vat de titelstrijd aan in AustraliŽ

30 januari 2019

Zoals de traditie het ondertussen voorschrijft, wordt de Intercontinental GT Challenge aan de andere kant van de wereld op gang getrapt in het eerste weekend van februari. De 12 Uren van Bathurst zal het kampioenschap onder de vleugels van SRO Motorsport Group inluiden, nu reeds voor het vierde seizoen op rij. Nadat Audi bij de afgelopen drie edities de titel bij de constructeurs veroverde (en bovendien tweemaal bij de rijders), is het merk vastbesloten om door te gaan op dat elan… goed beseffend dat het niveau elk jaar blijft stijgen.

In 2019 zullen er minstens zes verschillende constructeurs aantreden in dit kampioenschap dat verreden wordt op vijf verschillende continenten. Na de Australische afspraak staan namelijk de California 8 Hours (in Laguna Seca, in de VS), de Total 24 Hours of Spa, de Suzuka 10 Hours (in Japan) en tot slot de Kyalami 9 Hours (in Zuid-Afrika) op het menu.

Maar laten we eerst terugkeren naar de 12 Uren van Bathurst, afgelopen jaar nog gewonnen door Audi met dank aan het Belgian Audi Club Team WRT en een zekere Dries Vanthoor. Ditmaal tekenen het team van Vincent Vosse en de Limburger niet present, maar toch verschijnen er op zondagochtend niet minder dan vijf Audi R8 LMS aan de start op het legendarische circuit rond de Panoramaberg.

Onder de 28 ingeschreven GT3’s (van in totaal 10 verschillende merken), nemen de twee “officiële” bolides van Audi Sport Team Valvoline duidelijk een favorietenrol op, met daarbij dezelfde bezettingen als in 2018. Op het #2 heeft het Duitse trio bestaande uit Christopher Haase, Christopher Mies en Markus Winkelhock nog maar weinig te bewijzen; Mies won de race reeds in 2011 en 2012. Op het #22 vormt onze landgenoot Frédéric Vervisch team met de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde en de Australische Supercars-specialist Garth Tander.

Er treden nog drie andere bolides van het merk met de vier ringen aan, met Melbourne Performance Centre dat het #3 naar voor schuift voor de Britten Pete Storey, Gordon Shedden en Matt Neal, waarbij de twee laatstgenoemde rijders specialisten uit de toerwagenracerij zijn (BTCC en WTCR voor Shedden, BTCC voor Neal). Hetzelfde team plaatst ook het #9 in handen van de Australiërs Marc Cini, Lee Holdsworth en Dean Fiore. Matt Stone Racing tenslotte rekent op de lokale vedetten Todd Hazelwood, Roger Lago en David Russell aan het stuur van de #98.

In elk geval is het doel kristalhelder: Audi wil een vierde succes behalen (na 2011, 2012 en 2018) en de titelstrijd in de Intercontinental GT Challenge dus op de best mogelijke manier aansnijden !

De wedstrijd is te volgen vanaf zaterdag 19.45u Belgische tijd op https://www.intercontinentalgtchallenge.com/live

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer