Sluit aan bij de Club

Sport Internationaal

Frustratie voor Audi in Bathurst

3 februari 2020

Het merk met de ringen ontpopte zich reeds driemaal tot laureaat bij de 12 Uur van Bathurst, waaronder in 2018 met WRT en Dries Vanthoor, maar houdt geen goede herinneringen over aan de editie 2020.

Het Audi Sport Team Valvoline zette bij de openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge drie R8 LMS GT3 in en toonde nochtans dat het over de juiste kaarten beschikte om te strijden voor de zege, een stelling die kracht bijgezet werd door de snelste ronde in wedstrijd die op naam kwam van Kelvin van der Linde. Verschillende wedstrijdincidenten riepen de ambities van het Australische team echter een halt toe.

Eerst liet lokale held Garth Tander, nochtans drievoudig winnaar van de 1000 km van Bathurst, zich verrassen. Bovenaan de berg zat hij in het zog van teamgenoot Dries Vanthoor, toen hij van de ideale rijlijn afweek. Wat volgde was een harde impact en voor de #22, die de Australiër deelde met Mirko Bortolotti en Christopher Mies, bleek dat meteen ook het einde!

Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch en Christopher Haase vertrokken als veertiende op de startgrid en waren opgeklommen tot de zevende plaats toen een defecte sensor de #2 zeer lang in de box hield.

Alle hoop van de constructeur uit Ingolstadt rustte dus op de #222 van Mattia Drudi, Kelvin van der Linde en Markus Winkelhock, de wagen die de beste uitgangspositie had en vanaf een zevende plaats op de grid mocht vertrekken. Hoewel de Zuid-Afrikaan de snelste ronde in de wedstrijd klokte, kostten twee lekke banden het trio maar liefst vijf ronden. Uiteindelijk kwamen ze als 18e onder het zwart-wit geblokt door; niet het verhoopte resultaat! De officiële Audi werd voorafgegaan door een wagen van het Hallmarc-team. Marc Cini, Dean Fiore en Lee Holdsworth zorgden dus voor een pleister op de wonde dankzij hun derde plaats in de Pro-Am klasse, net als in 2017 en 2019.

Nu de Intercontinental GT Challenge op gang werd getrapt aan de andere kant van de wereld, is het in ons Belgenland dat de tweede afspraak zal plaatsvinden. Een afspraak die eind juli op het programma staat: de TOTAL 24 Hours of Spa, die zich straffer dan ooit tevoren aankondigt! 

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer