Word Lid

Sport Internationaal

Formula E: punten voor Abt en di Grassi

16 december 2018

Afgelopen zaterdag werd in Saoedi-Arabië, in Riad, het vijfde seizoen van de Formule E op gang gevlagd. Tegen alle verwachtingen in was het de regen die een hoofdrol opnam in de trainingen op zaterdagochtend. Dat resulteerde in een klassement dat misschien niet helemaal de echte waardeverhoudingen weerspiegelde… en hoegenaamd niet beantwoordde aan de verwachtingen van het Audi Sport ABT Schaeffler team!

Door een gebrek aan grip van de achtertrein op dit circuit dat voor iedereen nieuw was, moest Daniel Abt zich tevredenstellen met een 12e plaats. Zijn teamgenoot Lucas di Grassi verging het nog minder goed met slechts de 18e plaats nadat zijn tijd geannuleerd werd omdat hij enkele ogenblikken meer kracht gebruikte dan reglementair toegelaten. In de eigenlijke race legden de beide Audi e-tron FE05 niet echt hetzelfde ritme aan de dag als de concurrenten in de kopgroep, al kon Daniel Abt nog opklimmen tot de 8e plaats en Lucas di Grassi tot de 9e. Dat liet hen in elk geval toe de schade te beperken en met enkele belangrijke punten huiswaarts te keren!

De troepen van Allan McNish richten de blik echter reeds op Marrakech, in Marokko, waar hen de tweede afspraak van het seizoen wacht op 12 januari. “We weten dat we werk voor de boeg hebben in de aanloop naar de volgende afspraak”, erkende de Team Principal. Laat er geen twijfel over bestaan, het kampioenenteam van afgelopen seizoen aast op revanche!

Vermelden we ook dat het “klantentam” Envision Virgin Racing, dat eveneens gebruikmaakt van de Audi-aandrijving, vrede moest nemen met de 11e en 12e plaats voor respectievelijk Sam Bird en Robin Frijns. Ook zij zullen zonder twijfel een en ander willen rechtzetten in Marokko!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer