Word Lid

Sport Internationaal

Formula E Monaco: Abt en di Grassi kennen pech

13 mei 2019

De Monaco e-Prix, de negende afspraak voor het FIA Formula E Championship, bracht afgelopen weekend weinig geluk voor de rijders bij Audi Sport ABT Schaeffler Team. Ondanks een goed vormpeil, kenden zowel Lucas di Grassi als Daniel Abt pech en verlieten ze het Prinsdom met lege handen.

Di Grassi en Abt vertrokken van een respectievelijke 13e en 16e plaats op de grid en beseften van bij de start dat hen een moeilijke taak wachtte, op een circuit waar inhaalbewegingen zeldzaam en notoir moeilijk zijn. Nochtans wist de Braziliaan op te klimmen naar een 8e plaats halfweg de race… alvorens in de vangrails geduwd te worden door Alexander Sims. “Het is ongelooflijk frustrerend om zo te moeten opgeven! We hadden de kans om belangrijke punten te pakken voor het kampioenschap…”, aldus Lucas die momenteel de vijfde plaats bekleedt in de tussenstand bij de rijders, op 17 eenheden van de leiding.

Daniel Abt dacht van zijn kant de eer te kunnen redden door de meet te overschrijden op de achtste plaats. Dat was echter buiten een penalty van 10 seconden gerekend (vanwege een contact met Oliver Turvey) die de Duitse rijder tot de 14e plaats deed terugvallen.

Ook in de rangen van Envision Virgin Racing was er weinig reden tot feesten, nadat Robin Frijns en Sam Bird allebei betrokken raakten in aanrijdingen. Jammer, want de beide privé-e-tron FE05 beschikten over het potentieel om in de Top 10 te eindigen. Het klantenteam behoudt evenwel de tweede plaats in de voorlopige tussenstand, net voor het officiële team.

Ondanks dat het een weekend werd om te vergeten, zijn de rijders van het merk met de vier ringen nog steeds in strijd voor de titel bij de rijders, net als bij de teams. Dat moet hun motivatie alvast goed doen op weg naar de e-Prix van Berlijn op 25 mei!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer