Word Lid

Sport Internationaal

Formula E Hong Kong: di Grassi doet dankzij een tweede plaats een uitstekende zaak in het kampioenschap !

11 maart 2019

Dit weekend sloeg de Formula E-karavaan zijn tenten op in Hong Kong voor de vijfde afspraak van het seizoen. Hierbij bevestigde Lucas di Grassi de efficiëntie en goede vorm van de Audi e-tron FE05. Na zijn zege bij een strijd tot op de meet in Mexico drie weken geleden, mocht de Braziliaan ditmaal plaatsnemen op de tweede podiumtrede. Dat liet hem bovendien toe om terug te komen tot de 3e plaats in de tussenstand voor het kampioenschap, op een luttele twee punten van de leiding.

Gezien de veranderlijke weersomstandigheden en een zeer verraderlijke piste, mag het Audi Sport Abt Schaeffler Formula E Team zich eveneens verheugen met het resultaat van de andere rijder. Nadat hij een 12e tijd op de tabellen zette bij de kwalificaties wist de Duitser Daniel Abt een mooie comeback te realiseren door de wedstrijd op een 4e plaats af te sluiten.

Klantenteam Envision Virgin Racing van zijn kant had waarschijnlijk wel op meer gehoopt. Hoewel Robin Frijns een mooie derde plaats veroverde in de straten van Hong Kong, liet Sam Bird de kans liggen om een voorsprong te nemen in het klassement bij de rijders. De Brit overschreed de finishlijn als eerste, alvorens hij een straf opliep voor het veroorzaken van een lekke band op de wagen van André Lotterer in de slotfase van de wedstrijd. Hij zou na afloop van de race teruggezet worden naar de 6e plaats, maar mag zich niettemin optrekken aan het feit dat hij de leiding in de voorlopige tussenstand van Seizoen 5 heeft veroverd.

Met vier wagens in de Top 6 heeft het merk met de vier ringen dit weekend hoge ogen gegooid. En dat vertaalt zich meteen in een mooie beloning op vlak van de rangschikking bij de teams, waar de Envision Virgin Racing formatie op kop ligt met 11 eenheden voorsprong op het Audi Sport Abt Schaeffler Team. Het is nu een kwestie van te bevestigen bij de volgende meeting, welke geprogrammeerd staat in de straten van Sanya op 23 maart !

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer