Word Lid

Sport Internationaal

Formula E: Frijns aan de voet van het podium, zeer belangrijke punten voor di Grassi in Rome

15 april 2019

In de straten van Rome heeft Lucas di Grassi met een zevende plaats in de einduitslag vanzelfsprekend niet het resultaat behaald waarop hij vooraf hoopte. Nochtans is de balans voor de Braziliaan na deze zevende afspraak van het seizoen allerminst negatief! De Audi Sport ABT Schaeffler-rijder vertrok vanaf de 13e plaats op de startgrid en slaagde erin enkele punten te sprokkelen die in de uiteindelijke afrekening wel eens het verschil zouden kunnen maken.

“In een kampioenschap is het belangrijk om punten te pakken, zelfs wanneer je niet in staat bent om voor de overwinning te strijden. Dat is precies wat ik vandaag gedaan heb!”, verklaarde de kampioen van het seizoen 2016-2017. De Audi-rijder houdt met slechts 7 punten achterstand op de leider in de voorlopige tussenstand (de Belg Jérôme d’Ambrosio) namelijk alle kansen gaaf met het oog op de zes laatste meetings.

Punten scoren, dat is wat Daniel Abt in elk van de eerste zes wedstrijden dit seizoen presteerde. Dat mooie verhaal kende voor de jonge Duitser helaas een einde in de Italiaanse hoofdstad, want hij mocht slechts als 17e vertrekken na problemen tijdens de kwalificaties. Tijdens de wedstrijd zelf, die bijna een uur stil lag na een massacrash, kreeg Daniel bovendien te kampen met een eenzitter die opnieuw gestart moest worden nadat deze plots was stilgevallen.

De best geklasseerde Audi e-tron FE05 was deze van Robin Frijns, die uitkomt voor het klantenteam Envision Virgin Racing. De Nederlander rukte dankzij een vierde plaats op naar de 6e positie in het voorlopige klassement, op louter 10 punten van de leider. Zijn teamgenoot Sam Bird van zijn kant eindigde buiten de punten nadat hij betrokken geraakte bij de crash in de openingsfase van de wedstrijd. Hij is er vanzelfsprekend op gebrand om bij de volgende afspraak - in Parijs op 27 april - beter te doen dan zijn 11e plaats!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer