Sluit aan bij de Club

Sport Internationaal

Formula E: di Grassi pakt belangrijke punten in Marrakech

1 maart 2020

De FIA Formule E-karavaan sloeg twee weken na Mexico de tenten op in Marrakech voor de vijfde meeting van het seizoen. Lucas di Grassi wist bij deze afspraak enkele belangrijke punten te veroveren in de strijd voor het kampioenschap.

Zoals we van hem gewend zijn, gaf de Braziliaan ook dit weekend weer blijk van heel wat strijdvaardigheid. Hoewel hij slechts als 13e op de startgrid stond, wist de kampioen 2016/2017 op te rukken tot de 7e plaats, waarbij hij onder andere in de slotronde André Lotterer passeerde. Daardoor kan hij zijn 5e plaats in de tussenstand bij de rijders behouden. “We pakten punten, maar het is duidelijk dat we werk voor de boeg hebben”, vertelde Allan McNish, de teamchef van het Audi Sport ABT Schaeffler team. “Gelukkig rest er ons wat tijd tot de volgende wedstrijd om na te denken hoe we ons kunnen verbeteren.”

Daniel Abt kende aan het stuur van de tweede Audi e-tron FE06 van het team tot in de kwalificaties problemen met de balans van de achtertrein van zijn bolide. Daardoor moest de Duitser als 18e vertrekken en zich finaal tevredenstellen met de 14e plaats aan de meet.

En hoe brachten de rijders van het Envision Virgin Racing team het ervan af? Ook zij kenden helaas niet veel succes. Robin Frijns kwam tijdens de kwalificaties in aanraking met de muur en kon uiteindelijk niet beter doen dan een 12e plaats nadat hij helemaal achteraan moest vertrekken. Het klantenteam van Audi kon troost vinden met het punt van de 10e plaats op naam van Sam Bird, die momenteel de 10e plaats bekleedt in de tussenstand.

De enige meeting dit seizoen op het Afrikaanse continent heeft de verwachtingen van het merk met de vier ringen dus niet helemaal ingelost. Een ding is echter zeker: alle betrokkenen zijn vastberaden om sterker voor de dag te komen bij de volgende afspraak, voorzien op 4 april in de straten van Rome!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer