Word Lid

Sport Internationaal

Formula E: di Grassi en Audi aan het feest!

18 februari 2019

Wat een race! De Formule E heeft afgelopen weekend in Mexico, voor stampvolle tribunes, zijn naam van “laboratorium voor de auto van de toekomst” alle eer aan gedaan, maar tevens bewezen dat het kampioenschap ook draait rond sport en… spektakel. De strijd tussen de rijders was intens en dat op een circuit waar inhalen doorgaans ver van eenvoudig is. De beslissing over wie met welk eremetaal huiswaarts keerde, viel slechts in de absolute eindfase van de race.

Lucas di Grassi heeft de efficiëntie van zijn nieuwe Audi e-tron FE05, een 100% elektrische eenzitter van de tweede generatie, in de verf gezet, nadat hij in de aanvangsfase van de race bijzonder slim omsprong met zijn energieverbruik.  De Braziliaan lag op vinkenslag en plaatste in de absolute slotfase van de race zijn beslissende aanval, net op het ogenblik dat zijn tegenstanders kregen af te rekenen met bijna lege batterijen. Nadat hij voorbijging aan Oliver Rowland toen deze een foutje maakte in de “Attack Mode” zone, zette de kampioen van 2016-2017 vastberaden de aanval in op leider Pascal Wehrlein.

In de slotronde zette de Audi Sport-rijder zich naast de Duitser, die om zijn leiding te behouden de chicane afsneed (wat hem nadien nog 5 seconden straftijd zou opleveren). Bij het uitkomen van de laatste bocht, sloeg di Grassi opnieuw toe bij de Mahindra en kon hij net voor de finishlijn voorbijgaan aan zijn tegenstander. En om te bewijzen dat hij nog niet aan het einde van zijn Latijn zat wat betreft zijn energieverbruik, draaide hij nog enkele “donuts” voor de uitzinnige menigte.

“Dit is waarschijnlijk mijn mooiste race in de Formula E”, verklaarde Lucas na het behalen van zijn negende triomf in het kampioenschap en zijn eerste van dit seizoen. Daardoor klom hij overigens op naar de 4e plaats in de tussenstand. Voor Audi was dit trouwens het derde opeenvolgende succes in Mexico.

Daniel Abt, de teamgenoot van Lucas di Grassi bij het Audi Sport ABT Schaeffler Team en vorig jaar nog winnaar in de Autódromo Hermanos Rodríguez, kende minder geluk. Een foutje tijdens de kwalificaties leidde ertoe dat de Duitser de race van achteraan op de startgrid moest aanvangen. Na 45 ronden, wist hij op te rukken van de 21e tot de 10e plaats, waardoor hij nog een puntje sprokkelde voor de strijd in het kampioenschap.

Bij de “privé-“ Audi e-tron FE05 die ingezet werden door het Envision Virgin Racing team wist ook Sam Bird in de punten te eindigen (9e), maar de voormalige puntenleider viel terug naar de derde plaats, op 8 punten van de Belg Jérôme D’Ambrosio. Robin Frijns van zijn kant moest eveneens achteraan de grid plaatsnemen (20e), na een foutje bij de kwalificaties, en sleepte uiteindelijk een 11e plaats uit de brand, net buiten de punten dus.

Op 10 maart is het de beurt aan Hong Kong om de FIA Formula E te ontvangen voor de vijfde afspraak.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer