Word Lid

Sport Internationaal

FIA WTCR: Zege voor Vernay – Derde plaats in de tussenstand !

10 april 2018

De langverwachte wereldbeker voor toerismewagens (FIA WTCR – World Touring Car Cup) werd dit weekend op gang gevlagd op het stratencircuit in Marrakech. Er stonden drie wedstrijden op het menu, zoals het nieuwe format voorschrijft. In één van die races zegevierde een Audi RS 3 LMS, met name het exemplaar bestuurd door de Fransman Jean-Karl Vernay.

De regerend kampioen in de TCR International Series sloot de eerste wedstrijd af op een vierde plaats, maar zette zichzelf helemaal in de schijnwerpers door de tweede race te winnen en daarbij eveneens de snelste ronde te laten optekenen. Nadat hij in de derde race de punten van de negende plaats in de wacht sleepte, waren de ambities van de rijder van Audi Sport Leopard Lukoil (achter welk het WRT-team schuilgaat) meteen duidelijk. Hij bekleedt momenteel de derde plaats in de tussenstand en moet enkel de ervaren Gabriele Tarquini en de wereldkampioen 2017 Thed Björk voor zich dulden.

Helaas kenden de andere Audi-rijders minder succes. Gordon Shedden, de Schotse teamgenoot van Vernay bij het Audi Sport Leopard Lukoil Team, staat twaalfde in de voorlopige tussenstand nadat hij de eerste race als vijfde afsloot en een elfde plaats uit de brand sleepte in de derde confrontatie.

In de Comtoyou-clan had men zonder twijfel op een beter seizoensbegin gehoopt. Frédéric Vervisch raakte betrokken in een aanrijding bij de start van de eerste wedstrijd en deelde nadien nogmaals in de klappen toen hij problemen kreeg met de remmen. De Audi Sport Customer Racing-rijder richt na drie opgaves het vizier al meteen op de volgende afspraak.

Zijn teamgenoten verlieten Marokko eveneens teleurgesteld. Denis Dupont pakte een dertiende plaats in de eerste race, net na zijn teamgenoot Nathanaël Berthon. De RACB National Team-rijder kreeg tijdens de tweede kwalificatietraining op zondagochtend echter af te rekenen met een remprobleem en ging hard van de baan. Zijn Audi was fel beschadigd en kon zelfs niet meer deelnemen aan de tweede en derde wedstrijd van het weekend.

De andere Comtoyou Racing-rijder, Aurélien Panis, liet met een vijftiende plaats in de tweede race zijn beste resultaat optekenen. Het staat buiten kijf dat Jean-Michel Baert en de zijnen azen op revanche op de Hungaroring, nabij Budapest, 28 en 29 april !

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer