Word Lid

Sport Internationaal

FIA WTCR: Vier Audi RS 3 LMS TCR voor twee Belgische teams

7 februari 2019

De betrokkenheid van Audi Sport customer racing in het FIA WTCR, de wereldbeker voor toerismewagens, zal dit jaar opnieuw een sterke Belgische link hebben. Net zoals vorig jaar zijn het namelijk Comtoyou Team Audi Sport en WRT – officieel ingeschreven als “Leopard Racing Team Audi Sport” – die de eer van de Audi RS 3 LMS TCR moeten hooghouden.

Dat goede nieuws valt samen met het nieuws dat het contract van Frédéric Vervisch verlengd werd. De Belgian Audi Club-rijder tekent opnieuw present voor een wereldwijde campagne met het Comtoyou Team Audi Sport. Als we kijken naar zijn prestaties aan het einde van 2018, met name naar zijn zege in de straten van Macau, mogen we beslist hoge verwachtingen koesteren! In parallel met zijn FIA WTCR-programma breit Fred ook een vervolg aan zijn activiteiten in de GT-racerij waarbij hij dit jaar reeds drie enduranceraces afwerkte, met als hoogtepunt een zege bij de 24H van Dubai en een GTD-podium bij de 24H van Daytona.

Fred zal dit seizoen in het FIA WTCR wel een nieuwe teamgenoot krijgen in de persoon van Niels Langeveld, gepromoveerd tot officieel Audi Sport customer racing-rijder na zijn schitterende prestaties in de ADAC TCR Germany de afgelopen seizoenen. De Nederlander, die in 2018 het Duitse kampioenschap afsloot als derde (en tevens beste Audi-rijder) krijgt dus nu de kans om zich te bewijzen op een hoger niveau.

In het team van Vincent Vosse vallen er geen wijzigingen te noteren: men vertrouwt opnieuw op Jean-Karl Vernay en Gordon Shedden. De 31-jarige Fransman, die afgelopen jaar als vijfde eindigde nadat hij maar liefst viermaal zegevierde, bleek een referentie en besloot het seizoen als beste vertegenwoordiger van het merk met de vier ringen. De voormalige TCR International kampioen mikt nu vol op de titel! Zijn Schotse teamgenoot kende zowel hoogte- als dieptepunten, maar de drievoudig BTCC-kampioen (British Touring Car Championship) liet zich opmerken met onder andere een pole positie en een zege. Op 39-jarige leeftijd zal hij in elk geval iemand zijn om van nabij te volgen bij de seizoensopener in Marrakech, van 5 tot 7 april.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer