Word Lid

Sport Internationaal

FIA GT Nations Cup: het Belgian Audi Club Team WRT verdiende beter!

2 december 2018

De Belgische vertegenwoordiger bij de FIA GT Nations Cup dit weekend in Bahrein, het Belgian Audi Club Team WRT, heeft hoge ogen gegooid met het duo Charles Weerts-Mike Den Tandt. In dit evenement waarbij 18 GT3’s - die elk een land vertegenwoordigden - de handschoen opnamen, pakten de twee Belgische rijders elk een pole positie in hun respectievelijke groep en bevestigden ze hun goede vorm door de eerste kwalificatierace te domineren. Helaas werd Charles Weerts bij de start van de tweede kwalificatierace achteraan aangetikt bij het aansnijden van de eerste bocht. De 17-jarige jongeman, die debuteerde in de GT-racerij, vertrok opnieuw helemaal achteraan het veld en werkte zich knap op in het startveld om vervolgens… halfweg koers opnieuw teruggeslagen te worden met een lekke band, naar alle waarschijnlijkheid een gevolg van het incident in de openingsronde.

De prachtige Audi R8 LMS GT3 in de Belgische driekleur mocht als zesde aansluiten op de startgrid van de finale en behoorde bij de start van deze allesbeslissende slotrace nog steeds tot de favorieten. Mike Den Tandt werd evenwel in de sandwich genomen door twee tegenstanders nog voor de eerste remzone en hij besloot zijn wedstrijd in de grindbak. Helaas eindigde zo een avontuur dat een veel gelukkiger einde verdiende.

“We zijn vanzelfsprekend zeer teleurgesteld”, erkende Vincent Vosse, de Team Principal van het Belgian Audi Club Team WRT. Charles, Mike en onze Audi R8 LMS GT3 beschikten over de snelheid om België de zege te schenken in deze allereerste FIA GT Nations Cup! De pech bleef ons evenwel achtervolgen, want zonder de lekke band bij de tweede kwalificatierace zouden we vooraan het peloton gestart zijn en zou Mike niet in de sandwich genomen zijn geweest. Maar vanaf nu laten we de woestijn in Bahrein achter ons… Bij de twee incidenten hadden ons rijders zichzelf niets te verwijten. Dit is racen en we weten dat er altijd een factor geluk mee gemoeid is. Ditmaal, stond dat geluk duidelijk niet aan onze zijde! Als we evenwel enkele positieve elementen mee naar huis willen nemen, dan denk ik dat we kunnen stellen dat we een schitterend team hebben samengesteld bestaande uit een Silver en een Bronze rijder, zoals het reglement voorschrijft. Charles Weerts heeft, voor zijn debuut in de GT-racerij, bewezen dat hij in staat is tot grootse dingen, ondanks zijn jonge leeftijd. Mike Den Tandt van zijn kant realiseerde zijn terugkeer naar de competitie na een zeer lange onderbreking en hij heeft nog steeds heel wat te bieden.”

Hoewel quasi niemand in de GT-wereld hen kende, hebben de twee piloten naam gemaakt! Na twee seizoenen Formule 4 waagde Charles Weerts zich aan GT3… en hij kreeg de Audi R8 LMS zeer snel onder de knie. “Het is correct dat ik persoonlijk zeer competitief voor de dag kwam”, lachte de jongeman uit Aubel. “Ondanks alles ben ik echter ook zeer gefrustreerd want ik denk dat we in staat waren om iets mooi te laten zien. Ik stond bij de start van de tweede kwalificatierace op pole, maar ik werd gepasseerd door een Mercedes en twee Ferrari’s. Ik heb geen risico’s genomen en de eerste bocht normaal aangesneden… tot ik plots een tik voelde achteraan waarna ik rondging. Nadien was mijn ritme zeer goed, ondanks een trage leegloper welke ik zelf niet echt opgemerkt had. Dank aan het Belgian Audi Club Team WRT voor het fantastische werk dat ze hebben geleverd!”

Net als zijn teamgenoot voelde Mike Den Tandt zich machteloos bij de start van de finale. “Ik bevond me tussen twee Ferrari’s”, vertelt het voormalige Belgische eenzittertalent. “Ik denk dat ik mijn lijn heb gehouden, maar ik zat vast tussen beide wagens en vervolgens was er op quasi hetzelfde ogenblik een dubbel contact dat mijn wagen plots weg katapulteerde en in de grindbak deed belanden. Dat was het dan! Ik heb geen risico’s genomen, maar ik ben teleurgesteld voor het team… Zoals we bij de kwalificaties en de eerste kwalificatierace hebben getoond, beschikten we over de snelheid om een hoofdrol te spelen… Ik hou aan dit avontuur echter een prachtige herinnering over. Het eerste telefoontje van Vincent Vosse, de trainingen in Barcelona, de voorbereidingswedstrijd in Dubai en vervolgens dit weekend… Het was net een droom. Ik heb mogen ondervinden hoe ongelooflijk professioneel het Belgian Audi Club Team WRT is. Dat heb ik nooit eerder in mijn carrière meegemaakt! Ik begrijp nu zeer goed waarom ze zo vaak winnen… en ik hoop dat onze wegen in de toekomst opnieuw zullen kruisen.”

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer