Word Lid

Sport Internationaal

DTM Norisring: Audi triomfeert op eigen bodem met René Rast!

8 juli 2019

Na de uitstappen naar België in mei en Italië in juni, keerde de DTM dit weekend terug naar Duitsland, voor de vierde manche van het seizoen. Deze thuisrace, verreden op het atypische stratencircuit van de Norisring, bleek een heus schot in de roos voor Audi, met in het totaal één zege en drie podiumplaatsen!

Op zaterdag was het René Rast die het beste uit de verf kwam aan het stuur van zijn Audi RS 5 DTM. Ondanks een slechte start die hem deed terugvallen tot de laatste plaats, won de Duitser tegen alle verwachtingen in dankzij een goede strategie en een neutralisatie op een beslissend ogenblik. “Wat een gekke race! Vanzelfsprekend hebben we geluk gekend, maar we toonden vandaag ook dat we over de nodige snelheid beschikten”, vertelde de kampioen uit 2017 en drievoudig winnaar dit seizoen.

Een andere opgemerkte prestatie die dag kwam op naam van de Zwitser Nico Müller. De Audi Sport Team Abt Sportsline-rijder veroverde de pole tijdens de kwalificaties, alvorens de eerste race te besluiten op een mooie tweede plaats. Daarmee pakte het merk met de vier ringen meteen ook een dubbel. De Fransman Loïc Duval bevestigde de goede vorm van de Audi-rijders door op de vierde plaats te eindigen.

Jamie Green, Mike Rockenfeller en Robin Frijns kenden weinig geluk in Race 1, maar wisten het tij te keren op zondag, bij de tweede confrontatie. De Brit en de Duitser legden respectievelijk beslag op de tweede en derde podiumplaats, terwijl de Nederlander de finishlijn als vierde overschreed.

René Rast en Nico Müller, die voor Race 2 vanaf de eerste startrij vertrokken, konden hun prestatie van zaterdag niet herhalen. De twee heren kwamen spijtig genoeg met elkaar in aanraking bij het aansnijden van de eerste bocht waarna ze beide het voordeel van hun goede kwalificatiesessie verloren. Met een 7e en 8e plaats, na Loïc Duval, konden ze evenwel de schade beperken.

Dankzij dit collectief sterke weekend doet de constructeur uit Ingolstadt op alle vlakken een goede zaak: René Rast behoudt zijn leidersplaats in het klassement bij de rijders en Audi doet hetzelfde in de rangschikking bij de teams. Dat laat hen toe met een gerust gemoed af te zakken naar de volgende afspraak, voorzien van 19 tot 21 juli in Assen. Een circuit waar ook Pietro Fittipaldi en Jonathan Aberdein zich in de kijker willen rijden!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer