Word Lid

Sport Internationaal

DTM: Een bijna perfect weekend voor Audi in Misano !

10 juni 2019

Met een zege voor de Zwitser Nico Müller op zondag en een totaal van vier podiums op twee races, heeft Audi nog maar eens een meer dan bevredigend weekend beleefd op het Italiaanse circuit in Misano, het strijdtoneel voor de derde afspraak van het DTM.

Zaterdag verliep quasi perfect voor de Audi RS 5 DTM. Het merk met de vier ringen haalde hard uit bij de kwalificaties met de pole voor René Rast, in uitstekende vorm, voor een excellente Jonathan Aberdein, Loïc Duval en Robin Frijns.

In de eigenlijke race schonk de safety car de BMW van Marco Wittmann de kans om de leiding over te nemen en uiteindelijk de zege te pakken. Het merk met de vier ringen pakte echter ook de 2e plaats dankzij René Rast, voor Loïc Duval, die voor het eerst dit seizoen mee op het podium mocht. Hij was de enige Audi Sport-rijder die voor de start van deze race nog niet van de champagne had mogen proeven. De rijders van het merk uit Ingolstadt komen bij het begin van dit seizoen 2019 dus bijzonder goed uit de verf!

Nadat Audi op zaterdag de zege misliep, was het wel prijs op zondag, dankzij Nico Müller. De Zwitser, die als 4e vertrok, kende een uitstekende start waarin hij wist op te klimmen tot de 2e plaats, alvorens te profiteren van problemen bij leider René Rast die van zijn kant een lastige race kende. De Duitser, die vertrokken was vanaf de pole, verloor wat terrein in een aanrijding met Jonathan Aberdein en Marco Wittmann. Dat weerhield hem er evenwel niet van om de leiding over te nemen na enkele ronden, alvorens slachtoffer te worden van een lekke band. Nico Müller kreeg zijn tweede zege in DTM dus een beetje in de schoot geworpen, drie jaar na zijn eerste zege op het stratencircuit van de Norisring.

Ondanks zijn lekke band, pakte René Rast met een derde plaats opnieuw een podium. Dankzij zijn goed weekend vervovert de kampioen uit 2017 bovendien de leiding in de tussenstand met 10 punten voorsprong op Philipp Eng en 17 op Nico Müller. In de tussenstand bij de constructeurs telt Audi reeds 77 eenheden voorsprong op BMW.

Het Belgische Team WRT tenslotte zet de progressie verder. De Zuid-Afrikaan Jonathan Aberdein was de revelatie van kwalificaties, met een 2e chrono op zaterdag en de 3e op zondag. In de race kwam hij een beetje ervaring tekort en moest hij zich tevredenstellen met de 8e en 7e plaats. Dat belooft alvast veel goeds! Ook tevreden gezichten bij de MotoGP-ster Andrea Dovisioso, die indruk maakte met zijn vlotte aanpassing aan het DTM. Bij zijn uitzonderlijke deelname voor Team WRT sloot hij als 12e en vervolgens als 15e af. Hij streed zelfs voor de Top 10 in Race 2, alvorens te spinnen. De Ducati-rijder, die alles nog moest ontdekken, bracht het er dus zeer goed vanaf!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer