Word Lid

Sport Internationaal

DTM: De zes officiŽle Audi Sport-rijders zijn gekend, maar het is nog even geduld oefenen voor deze van WRT

21 december 2018

Moeten we u er nog aan herinneren dat het DTM in 2019 een nieuw tijdperk aansnijdt? Op technisch vlak verdwijnen de atmosferische V8’s en in de plaats komt een – krachtiger – turbo-blok met vier cilinders wat een ware revolutie moet ontketenen. In de ogen van veel specialisten zal de adoptie van het “Class One” reglement de toekomst van de Duitse toerenwagencompetitie verzekeren. Naast Audi en BMW treffen we in 2019 ook Aston Martin aan op de grid en verwachten we op de middellange termijn ook de komst van Japanse constructeurs, aangezien het Super GT kampioenschap een zeer gelijkaardig reglement hanteert. Bovenal bevestigen diezelfde specialisten ook dat een van de belangrijkste elementen voor de snelheid van een wagen… degene is die tussen het stuur en het kuipje plaatsneemt!

Het is dus met dat in het achterhoofd dat Audi Sport besloten heeft om vol in te zetten op continuïteit in de rijderskeuze. We wachten nog op de bevestiging van de twee rijders bij WRT, welke als privé-team de handschoen zal opnemen, maar het merk uit Ingolstadt bevestigde ondertussen reeds de zes officiële rijders. Geen verrassingen daar: het zijn dezelfde als in 2018! De voormalig kampioenen René Rast (32 jaar) en Mike Rockenfeller (35) worden nog steeds geflankeerd door de Fransman Loïc Duval (36), de Brit Jamie Green (36), de Zwitser Nico Müller (26) en de Nederlander Robin Frijns (27), die vorig jaar nog Mattias Ekström verving.

Vier van deze zes piloten mochten zich in het verleden reeds racewinnaar noemen in het DTM en objectief gezien beschikken ze alle zes over een goede kans om te schitteren in het nieuwe seizoen. Nog een bewijs voor de continuïteit bij Audi is dat alle rijders bij hetzelfde team blijven als dat van afgelopen seizoen. Dat is alvast een zeer goed teken, terwijl de ontwikkeling van de nieuwe Audi RS 5 DTM doorgaat!

 

Overzicht van de rijders per team:

Audi Sport Team Abt Sportsline

#4 Robin Frijns (NL)

#51 Nico Müller (CH)

Audi Sport Team Phoenix

#28 Loïc Duval (F)

#99 Mike Rockenfeller (D)

Audi Sport Team Rosberg

#33 René Rast (D)

#53 Jamie Green (GB)

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer