Sluit aan bij de Club

Sport Internationaal

DTM: Audi Sport wijzigt een winning team niet

3 februari 2020

Er vielen geen verrassingen te noteren toen Audi Sport de namen van de zes rijders onthulde die het merk met de vier ringen officieel zullen vertegenwoordigen in het DTM in 2020. En dat heeft zo zijn redenen! Het zijn namelijk dezelfde zes rijders als vorig jaar die we dit seizoen aan het stuur van de Audi RS 5 DTM zullen terugvinden. De constructeur had, geheel volgens het “never change a winning team”-principe, geen enkele reden om wijzigingen door te voeren in het sextet dat vorig jaar de drie titels (constructeurs, teams en rijders) en 12 overwinningen opleverde.

René Rast zal dus voor een vierde seizoen uitkomen in het DTM. De 33-jarige Duitser, die zich reeds 17 keer tot laureaat kroonde, tweemaal de titel pakte en één vicetitel veroverde, is zonder twijfel de te kloppen man!

Jamie Green, die eveneens reeds 17 races op zijn naam schreef, brengt al zijn ervaring in stelling, want de 37-jarige Brit begint namelijk aan zijn… 16e DTM-seizoen!

De kampioen uit 2013 Mike Rockenfeller (36 jaar) bewees vorig jaar dat hij nog heel wat troefkaarten in zijn bezit heeft, net zoals de Zwitser Nico Müller (27 jaar), die zich in 2019 ontpopte tot de grootste concurrent van René Rast.

Tot slot kan de constructeur uit Ingolstadt met de Nederlander Robin Frijns (28 jaar) en de Fransman Loïc Duval (37 jaar) rekenen op twee rijders die regelmatig het podium viseren, al zijn beide heren nog op zoek naar hun eerste succes.

Ook evenmin een verrassing: de verdeling van de rijders over de teams zal identiek zijn als in 2019: Frijns en Müller bij Audi Sport Team Abt Sportsline, Duval en Rockenfeller bij Phoenix en het duo Green/Rast bij Rosberg.

We vergeten uiteraard ook niet dat het Belgische WRT Team Audi Sport zijn tweede seizoen als privé-team zal betwisten. Zoals reeds in december aangekondigd, zullen de twee Audi RS 5 DTM die in Baudour worden klaargestoomd worden toevertrouwd aan Ed Jones (24 Jaar), uit de Verenigde Staten, en de Zwitser Fabio Scherer (20 jaar), die uit de Formule 3 komt.

Het DTM zal op gang gevlagd worden in België, van 24 tot en met 26 april op Circuit Zolder. Zonder twijfel een datum om in het rood aan te duiden in uw agenda! 

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer