Word Lid

Sport Internationaal

Daar is de Audi R8 LMS GT2 met 640 pk!

8 juli 2019

Zijn looks laten niemand onberoerd! De Audi R8 LMS oogt indrukwekkender dan ooit tevoren in zijn GT2-versie, een specificatie die voldoet aan de nieuwe klasse die SRO Motorsports Group oprichtte voor competitie in Europa en Noord-Amerika.

De GT2-klasse hoopt de leegte in te vullen tussen GT4 en GT3, dat de referentie blijft binnen de SRO-competities, en mikt daarvoor op gentlemen-rijders met wagens die enerzijds krachtiger zijn en anderzijds minder afhankelijk zijn van de aerodynamica.

Audi, dat reeds actief is in zowel GT3 als GT4, tekent eveneens present in GT2 met de nieuwe Audi R8 LMS GT2 die afgelopen vrijdag op het Goodwood Festival of Speed werd onthuld. Om het doek van de bolide te halen, werd een beroep gedaan op de Hertog van Richmond (organisator van het Festival) alsook Chris Reinke (Audi Sport customer racing directeur) en Tom Kristensen (negenvoudig winnaar van de 24 Uren van Le Mans).

De Audi R8 LMS GT2 behoudt zijn V10 krachtbron, maar wordt door het reglement niet gebrideerd en beschikt daardoor over… 640pk! Dat maakt hem meteen tot de krachtigste bolide die ooit te koop werd aangeboden door de afdeling klantencompetitie van het merk met de vier ringen.

De Audi R8 LMS GT2 belooft zich te laten gelden op het circuit, ongeacht het daarbij gaat om Track Days dan wel competitie! De wagen is beschikbaar voor 338.000 Euro (exclusief BTW) en zal aan de gelukkige eigenaren worden uitgeleverd vanaf de maand december. De liefhebbers van sportieve wagens kunnen alvast beginnen aftellen naar het ogenblik dat zij deze serie, die zich bijzonder spectaculair aankondigt, kunnen ontdekken!

 

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer