Word Lid

Sport Internationaal

Blancpain GT Series: Het Belgian Audi Club Team WRT telt af naar Monza

10 april 2019

De Blancpain GT Series werkt dit weekend zijn openingsmanche af en het spreekt voor zich dat het Belgian Audi Club Team WRT vol ongeduld aftelt. 2019 zal om verschillende redenen een jaar vol uitdagingen zijn voor de troepen van Vincent Vosse!

Zoals de traditie het wil, is Monza het strijdtoneel voor de seizoensopener van de Endurance Cup. Te midden van een ultra-competitief peloton van 49 bolides zet het Belgische team drie nieuwe Audi R8 LMS in.

Het #2 komt uit in de Pro-klasse en dit met een sterk trio bestaande uit de Belg Dries Vanthoor, de Spanjaard Álex Riberas en de Argentijn Ezequiel Pérez Companc. De twee andere wagens nemen de handschoen op in de Silver Cup (de klasse voorbehouden voor rijders die als Silver geklasseerd werden door de FIA, ofwel heel vaak de jonge wolven) waarbij ze eveneens hoge ogen zullen trachten te gooien in de algemene rangschikking.

Charles Weerts, net als Dries Vanthoor een rijder van de Belgian Audi Club, zal op de R8 LMS #10 team vormen met de Nederlander Rik Breukers en de Mexicaan Ricardo Sánchez. De bezetting van de #17 zal eveneens zeer internationaal ogen met de Australiër Shae Davies, de Fransman Paul Petit en de Brit Alex MacDowall.

Na de vrije trainingen op zaterdag, zullen de kwalificaties zondagochtend vanaf 9u40 plaatsvinden. Om de startopstelling te bepalen, zal het gemiddelde worden genomen van de besttijden van de drie rijders. De start voor de wedstrijd over 3 uur is vervolgens voorzien om 15u. Zoals u ondertussen gewend bent, kan u alle trainingen en de race integraal volgen (met commentaar in het Engels en het Frans) via de rubriek “Live” op de website www.blancpain-gt-series.com.

Kan het Belgian Audi Club Team WRT zijn overwinning van 2018 nog eens overdoen? We wachten samen met u in spanning af!

De rijdersbezettingen in een oogopslag:

# 2 Dries Vanthoor (BE) - Álex Riberas (ES) – Ezequiel Pérez-Companc (AR)
#10 Charles Weerts (BE) – Rik Breukers (NL) – Ricardo Sánchez (MX)  Silver Cup
#17 Shae Davies (AU) – Paul Petit (FR) – Alex MacDowall (UK)  Silver Cup

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer