Word Lid

Sport Internationaal

Blancpain GT Series: Belgian Audi Club Team WRT opnieuw op het podium!

13 mei 2019

De Blancpain GT Series heeft in Silverstone de fans van de GT-racerij nog maar eens een waar spektakel voorgeschoteld. De tweede afspraak van de Endurance Cup bleek een drie uur durend autosportfeest boordevol plotwendingen en waarbij de beslissing in de eindfase viel. Na een solide wedstrijd konden Alex Riberas, Ezequiel Pérez-Companc en Dries Vanthoor beslag leggen op de derde plaats! Het trio van de Audi R8 LMS #2 kon zo het Belgian Audi Club Team WRT zijn eerste podium schenken na een seizoensbegin dat niet echt de verwachtingen van de troepen van Vincent Vosse inloste.

Na een 6e plaats bij de kwalificaties bleef de Audi R8 LMS #2 steevast in de Top 10. Alex Riberas nam de eerste stint voor zijn rekening waarna het team handig gebruik maakte van een neutralisatie om de eerste pitstop uit te voeren. Nadien kreeg Ezequiel Pérez-Companc enkele tikken, maar de Argentijn kon tijdens zijn stint de plaats in de Top 5 vrijwaren, waarbij de onderlinge verschillen bijzonder klein bleven vanwege enkele Safety Car periodes. In de laatste stint kwam Dries Vanthoor opnieuw op de piste op de 4e plaats, maar hij moest al snel een plaatsje toegeven op een rivaal die veel sneller bleek. In de eindfase kon de Belg echter de 3e plaats heroveren nadat twee wagens voor hem elkaar raakten. Dat betekende meteen ook het eerste podium voor het Belgian Audi Club Team WRT dit jaar in de Blancpain GT Series.

Het geluk was evenwel minder van de partij op de #10. De andere wagen die de kleuren van  de Belgian Audi Club verdedigde, kreeg een flinke klap te verwerken in de eerste kwalificatiesessie na de crash van de Mexicaan Ricardo Sanchez. De schade aan de ophanging bleek dermate groot dat de wagen, waarop ook de Belg Charles Weerts en de Nederlander Rik Breukers in actie komen, achteraan de startgrid moest plaatsnemen. Na 15 ronden moesten ze echter de wagen aan de kant zetten met een technisch probleem. De #10 aast op revanche bij de 1000 Km van Paul Ricard, die op zaterdag 1 juni op het programma staat met een aankomst voorzien in het duister.

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer