Word Lid

Sport Internationaal

Audi onthult zijn bezettingen voor de TOTAL 24 Hours of Spa

2 juli 2019

Terwijl de officiële testdagen voor de TOTAL 24 Hours of Spa deze week dinsdag en woensdag plaatsvinden op het Circuit de Spa-Francorchamps, maakte Audi Sport customer racing de bezettingen bekend die de officiële kleuren zullen verdedigen in de belangrijkste wedstrijd uit de Intercontinental GT Challenge en de Blancpain GT Series Endurance Cup.

Het Audi Sport Team WRT, laureaat van deze race in 2011 en 2014, zal twee Audi R8 LMS inzetten bovenop de bolides die traditioneel deelnemen aan de Blancpain GT Series Endurance Cup. Op een van de wagens van het Belgische team, vinden we drie van de zes fabriekspiloten van het merk met de vier ringen uit de DTM terug. René Rast, winnaar in Spa in 2012 (met Phoenix) en 2014 (met WRT), zal de aanvoerder zijn van een trio dat vervolledigd wordt door de Zwitser Nico Müller en de Nederlander Robin Frijns.

Op de andere wagen vindt Dries Vanthoor zijn vaste teamgenoot in Blancpain Endurance terug, de Spanjaard Alex Riberas, maar ook voormalig winnaar (2012) Frank Stippler, met wie hij recent nog de 24 Uren van de Nürburgring won.

Het doel is duidelijk bij de troepen van Vincent Vosse: de zege!

De Belg Frédéric Vervisch, eveneens winnaar bij de dubbele race rond de klok in de Eifel, zal net als vorig jaar opgenomen worden in het Audi Sport Team Saintéloc. Hij zal een niet te miskennen trio vormen met de Duitsers Markus Winkelhock (winnaar in 2014 en 2017) en Christopher Haase (die in 2017 won).

Tot slot zien we bij de TOTAL 24 Hours of Spa de Argentijn José Mario Lopez voor het eerst een race afwerken met de Audi R8 LMS. De voormalig drievoudig wereldkampioen bij de toerismewagens (WTCC) en de vicewereldkampioen uithouding (WEC) vervoegt Montaplast by Land-Motorsport, het team dat afgelopen jaar nog op het podium mocht plaatsnemen en de race afsloot als beste Audi-team. De Duitser Christopher Mies en de jonge Zwitser Ricardo Feller zullen hem flankeren.

Merken we nog op dat, met dertien R8 LMS, Audi de sterkst vertegenwoordigde constructeur zal zijn in de Ardennen. Nadat het merk met de vier ringen de wedstrijd reeds won in 2011, 2012, 2014 en 2017, is het dus klaar voor de belangrijkste race ter wereld die exclusief openstaat voor GT-wagens. Het aftellen is begonnen… op naar 27 en 28 juli!

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer