Sluit aan bij de Club

Sport Internationaal

24H Daytona: WRT en Vanthoor wederom op het podium

28 januari 2020

Net als in 2019, bij de eerste deelname van het Belgische team aan de klassieker in Florida, heeft Team WRT de 24 Uur van Daytona besloten op het podium in de GTD-klasse.

De Audi R8 LMS, die werd ingezet in samenwerking met Audi Canada en Speedstar Motorsports, kreeg de sporen van “onze” Dries Vanthoor en drie voormalige klassewinnaars: de Canadees Daniel Morad, de Zwitser Rolf Ineichen en de Italiaan Mirko Bortolotti.

In een relatief incidentloze wedstrijd met slechts zes neutralisaties, was de Audi (die in Baudour werd klaargestoomd) constant vooraan in gevecht, waarbij de wagen op een bepaald moment zelfs van de leiding mocht proeven. Met een derde plaats aan het zwart-wit geblokt, kon het viertal het merk met de vier ringen echter geen derde zege bezorgen (na deze in 2013 en 2016). Toch stemde dit resultaat de troepen van Vincent Vosse zonder twijfel tevreden.

Het is geweldig om opnieuw op het podium te mogen plaatsnemen bij onze tweede deelname”, erkende de Team Principal. “We wilden natuurlijk winnen, maar voor de tweede opeenvolgende keer op de derde plaats eindigen in zo’n hoogstaande wedstrijd is een mooi resultaat voor het team. We hebben een fantastische race afgewerkt, zonder de minste fout te begaan en ik ben dan ook zeer trots op het knappe werk van ons team en onze rijders, vooral tijdens de nachtelijke uren. Alles liep zoals het hoorde: de wagen, de rijders, de strategie, de pitstops, … Ik kan geen slecht woord vertellen. We werden simpelweg geklopt door wagens die iets sneller waren dan de onze, maar we kunnen tevreden zijn met het geleverde werk.” 

Na dit podium in de Verenigde Staten, richt Dries Vanthoor zijn blik op de andere kant van de wereld, meerbepaald Australië. Volgend weekend luiden de 12 Uur van Bathurst namelijk de start in van de Intercontinental GT Challenge. De Limburger vormt ‘Down Under’ team met Fred Vervisch en Christopher Haase op een Audi R8 LMS van Audi Sport Team Valvoline.

De start zal worden gegeven om 5u45 lokale tijd (zaterdag om 19u45 in België), waarbij de finish wordt gegeven zodra de kleine wijzer van het horloge een volledig rondje heeft afgelegd. U kan deze wedstrijd live volgen op https://www.intercontinentalgtchallenge.com/live

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer