Word Lid

Sport Internationaal

12H Bathurst: wisselend succes bij de openingsmanche van de Intercontinental GT Challenge

5 februari 2019

Audi heeft, als regerend kampioen bij de constructeurs in de Intercontinental GT Challenge, het seizoen niet als verhoopt aangesneden afgelopen weekend bij de 12 Uren van Bathurst, de traditionele openingsmanche van het seizoen. Nadat de constructeur uit Ingolstadt in 2018 nog won op het Mount Panorama circuit met Belgian Audi Club Team WRT (en Dries Vanthoor), stond het geluk ditmaal niet aan de zijde van het merk met de vier ringen.

De twee R8 LMS van het Audi Sport Team Valvoline hadden nochtans in de openingsuren meermaals de leiding in handen, maar het exemplaar van Christopher Mies, Christopher Haase en Markus Winkelhock moest zich finaal tevredenstellen met de 14e plaats na problemen met de stuurbekrachtiging. Voor de wagen van onze landgenoot Fred Vervisch, gekoppeld aan de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde en de Australiër Garth Tander, verliep het zo mogelijk nog slechter. De ster uit de Supercars geraakte betrokken in een aanrijding met een andere deelnemer, waarna de #22 terugviel in de rangschikking. Fred Vervisch nam het stuur nadat de herstellingen waren afgerond en vertrok met het mes tussen de tanden.  Hij liet zich evenwel verrassen, waarna zijn wedstrijd eindigde met een harde knal tegen de muur. De Belg kwam ongedeerd uit het ongeval, maar dat kon niet gezegd worden van zijn R8 LMS…

De eer voor de best geklasseerde Audi in de finale rangschikking ging uiteindelijk naar de “privé-“ R8 LMS van Matt Stone Racing met Todd Hazelwood, Roger Lago en David Russell. Zij eindigden als 10e algemeen en als tweede in de Pro-Am klasse, voor Hallmarc-Audi, gepiloteerd door Marc Cini, Dean Fiore en Lee Holdsworth, die eveneens mee op het podium in de klasse mocht.

Alvorens de Intercontinental GT Challenge naar de niet te missen Total 24 Hours of Spa trekt, staat er van 28 tot 30 maart nog de California 8 Hours op het menu op het circuit van Laguna Seca. De Audi Sport customer racing teams azen alvast op revanche !

*suivez_nous

Inschrijving aan de Newsletter :

Abonnement voor :

Fermer